Korištenje obnovljivih izvora energije u sklopu podmjere 4.1.3. omogućava bespovratna sredstva od 50% do 90% u iznosu do 1.000.000 EUR.
Fizičke i pravne osobe moraju biti upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu.
Mladi poljoprivrednici mogu biti upisani u Upisnik poljoprivrednika i manje od godinu dana u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu.

U sklopu ove mjere moguće je ulagati građenje i opremanje u postrojenja za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora energije, objekte za skladištenje i preradu sirovina te objekte i strojeve za primjenu organske gnojidbe.

Tako se može izgraditi solarna elektrana za vlastite potrebe ili korištenje biomase za proizvodnju električne i toplinske energije. Ujedno je prihvatljiva kupnja strojeva – specijalne prikolice, prikolice, cisterne, rasipač, aplikator i ostali nespomenuti strojevi za transport i primjenu supstrata za organsku gnojidbu.

Odvojite nekoliko minuta vašeg vremena te izračunajte bodove koju ostvarujete. Za sve ostale informacije o korištenju obnovljivih izvora energija stojimo vam na raspolaganju.

POPUNITE SVA POLJA I USKORO ĆE TE DOBITI ODGOVOR O BROJU BODOVA

KORIŠTENJE OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE - BODOVANJE

Besplatne konzultacije