Pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u sklopu podmjere 6.2.1. omogućava 100%-tna bespovratna sredstva u iznosu od 50.000 EUR. Prihvatljivi korisnici su poslovni subjektima upisani u upisnik poljoprivrednika minimalno 1. godinu sa ekonomskom veličinom od minimalno 1.000 EUR. Ovom podmjerom moguće je pokrenuti širok broj djelatnosti, od usluga skoro svih vrsta do prerade, marketinga i prodaje. Kako bi vam pomogli provjeriti broj bodova koji možete ostvariti u nastavku vam donosimo samostalnu analizu bodovanja temeljenu na prošlom natječaju.

Odvojite nekoliko minuta vašeg vremena te izračunajte bodove koju ostvarujete. Za sve ostale informacije o nepoljoprivrednim djelatnostima možete kliknuti na sljedeću poveznicu – Pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti – operacija 6.2.1.

POPUNITE SVA POLJA I USKORO ĆE TE DOBITI ODGOVOR O BROJU BODOVA

NEPOLJOPRIVREDNE DJELATNOSTI 6.2.1. - BODOVANJE

Da bi korisnik ostvario bodove po navedenom kriteriju, aktivnosti se moraju odnositi na obnovljive izvore i/ili uštedu energije, npr. Kupnja i/ili ugradnja solarnih sustava isključivo na građevine (objekte) koje su namijenjene obavljanju nepoljoprivredne djelatnosti.

Bodovi se dobijaju za sljedeće stvari: 1. Građenje (izgradnja/rekonstrukcija) objekata za starije, nemoćne i djecu 2. Zdravstveni turizam koji sadrži konjičko terapijsko i rekreacijsko jahanje 3. Pristupačnost mrežnih stranica za promociju djelatnosti osobama koje imaju vizualne, slušne, motoričke i kognitivne poteškoće.