29 milijuna kuna za inovacije u poljoprivredi i operativne skupine

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu Podmjere 16.1. „Potpora za osnivanje i rad operativnih skupina Europskog partnerstva za inovacije (EIP) za poljoprivrednu produktivnost i održivost“ – provedba tipa operacije 16.1.2 „Operativne skupine“.

Primijenjena i razvojna istraživanja u poljoprivredi u konačnici doprinose unaprjeđenju poljoprivredne proizvodnje, uzgoju, kvaliteti i plodnosti tla,  jačanju otpornosti poljoprivrednih sustava na promjene uz napredno korištenje novih tehnologija ili alternativnih sustava proizvodnje.

Sa skoro 30 milijuna kuna Ministarstvo poljoprivrede podupire realizaciju projektnih ideja koje će svojim završetkom pokazati na koji način poljoprivredna gospodarstva mogu sudjelovati u ublažavanju i prilagodbi klimatskim promjenama, odnosno na koje sve načine je moguće povećati proizvodnju biomase i korištenje biomaterijala nastalog na poljoprivrednom gospodarstvu te u konačnici smanjiti ulazne troškove u poslovanju uz istovremenu brigu o prirodi i okolišu.

Prihvatljivi korisnici  su operativne skupine koje s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju imaju sklopljene ugovore o financiranju temeljem Natječaja za provedbu tipa operacije 16.1.1.

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava, a po projektu se financira do 100 % od ukupnih prihvatljivih troškova. Najniži iznos javne potpore po korisniku iznosi 30.000,00 eura, a najviši 200.000,00 eura u protuvrijednosti u kunama, tijekom razdoblja od tri uzastopne fiskalne godine. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za ovaj natječaj iznosi 29.400.000,00 kuna.

Prijave na natječaj Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zaprimat će u razdoblju od 20. travnja 2020. godine do 15. lipnja 2020. godine do 12 sati.

Natječaj i više informacija možete pročitati ovdje.