Ulaganje u tovno govedarstvo u sklopu podmjere 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava (tovno govedarstvo) omogućava do 70%-tna bespovratna sredstva u iznosu od 1.000.000 EUR. Prihvatljivi korisnici su poslovni subjektima upisani u upisnik poljoprivrednika minimalno 1. godinu sa ekonomskom veličinom od minimalno 8.000 EUR. Ovo je prvi natječaj iz Mjere 4. koji je namijenjen isključivo za tovno govedarstvo. Naime, do sada su općenito izlazili natječaji za stočarstvo, u što je uključen i tov goveda, no ovoga puta naglasak je stavljen isključivo na tov goveda. Prema trenutnim najavama, prihvatljive aktivnosti su izgradnja, rekonstrukcija, opremanje objekata za životinje, uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva.

Prema neslužbenim informacijama, u natječaju očekujemo kako će biti prihvatljiva kupnja nove mehanizacije, strojeva i priključaka za gospodarstva koja se bave tovom goveda.

Kako bi vam pomogli provjeriti koliko bodova ostvarujete donosimo vam samostalnu analizu bodovanja za poslovne subjekte sa ekonomskom veličinom do 250.000 EUR temeljenu na prošlim sličnim natječajima. Odvojite nekoliko minuta vašeg vremena te izračunajte bodove koju ostvarujete. Za sve ostale informacije o bespovratnim potporama u tovnom govedarstvu možete kliknuti na sljedeću poveznicu – Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – Tovno govedarstvo – 4.1.1.

POPUNITE SVA POLJA I USKORO ĆE TE DOBITI ODGOVOR O BROJU BODOVA

TOVNO GOVEDARSTVO 4.1.1. - BODOVANJE

Podatak o broju grla za koje su odobrene sve vrste proizvodno vezanih potpora (krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje i tov junadi) vidljiv je na portalu Agronet.

U bodovanje SSS/VŠS/VSS ulazi agronomska, šumarska, veterinarska ili biotehnološka struka.

Besplatne konzultacije