Ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je još 138 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava korisnicima iz Natječaja za financiranje projekata u 2019. godini prema Programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture, ruralnog razvoja, poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina u vrijednosti 8,3 milijuna kuna.

Radi velikog interesa prijavitelja Ministarstvo poljoprivrede objavilo Izmjene Natječaja za financiranje projekata u 2019. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture ruralnog razvoja, poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina kojima je povećana ukupna vrijednost Natječaja i to sa 7,5 milijuna kuna i 124 korisnika za 8,3 milijuna kuna i 138 novih korisnika, odnosno 15,8 milijuna kuna dodijeljenih je 262 korisnika. Navedenim sredstvima Ministarstvo poljoprivrede pomaže malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj te uključenje članova gospodarstva u rad na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu.

Izuzetno smo zadovoljni velikim interesom za ovaj natječaj, njegovom realizacijom usmjerili smo više od 15 milijuna kuna u potpomognuta područja, direktno u rast i razvoj krajeva kojima to treba najviše. Ovim sredstvima ostvarujemo dva važna cilja –  smanjujemo nezaposlenost na tim specifičnim područjima i socio-ekonomski osnažujemo mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva na područjima naseljenima nacionalnim manjinama.“ – istaknula je prilikom uručenja ugovora ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

S obzirom na veliki odaziv na ovaj Natječaj, Ministarstvo poljoprivrede će i u 2020. godini objaviti natječaj kojim će sredstvima državnog proračuna Republike Hrvatske dati potporu malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima za održiv razvoj, povećanje obujma proizvodnje, modernizaciju i unaprjeđenje poslovanja te očuvanje radnih mjesta, kao i stvaranje novih radnih mjesta na ruralnim područjima.

Besplatne konzultacije