Provedba projekta je najzahtijevniji dio koji, ukoliko tržište nije dovoljno dobro ispitano ili su postavljeni nerealni ciljevi, može zadati prave glavobolje za prijavitelje. Provedba se sastoji od provođenja elemenata i aktivnosti projekta, a s ciljem dostizanja pokazatelja koji su navedeni u opisnom dijelu projekta. Ako smo si zadali nerealne ciljeve koji su teško dostižni imati ćemo beskrajno dugačak tunel kojem nema kraja, zato je najbitnije dobro posložiti projekt i uočiti sve rizike koji mogu utjecati na provedbu projekta.

Prilikom provedbe projekat podnose se redovni izvještaji, a to su zahtjevi za nadoknadom sredstava – većinom svaka tri mjeseca, zatim godišnje te završno izvješće. Prilikom provedbe većinom otvarate novi žiro-račun putem kojeg dolaze novčani priljevi i putem kojeg trošite sredstva za ostvarenje ciljeva projekta.

Po završetku provedbe projekta ne staje izvještavanje te se i dalje podnose izvješća – broj godina se definira u svakom natječaju, obično iznosi od 5 do 7 godina nakon završetka projekta, a svu dokumentaciju ste dužni čuvati u fizičkom obliku i imati spremnu u slučaju nenajavljenih nadzora.

Više informacija je dostupno na službenim stranicama Strukturnih fondova.

Želimo vam puno sreće u provedbi projekata te se nadamo se da su vam ove informacije pomogle, a ukoliko vam zatrebaju dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju. Slobodno nas možete kontaktirati mailom ili pozivom ili poslati upit kroz kontakt formu.

 

Zatražite ponudu