Mnogo je dvojbi, isplati li se ili ne pisati skupe projekte, provoditi nešto ili imati nekoga tko stalno puše za vratom. Naš savjet je da se svakako isplati povlačiti bespovratna sredstva. Naime, povlačenjem bespovratnih sredstava dodatno pozicionirate vaš subjekt, jer su vas nadležna tijela RH i Europske unije prepoznale. To znači da imate dobar EU projekt koji ima smisla i u koji je vrijedno ulagati i u budućnosti. Povlačenje bespovratnih sredstava vam povećava ugled u društvu te postajete atraktivniji na tržištu kapitala, a bespovratna sredstva će ubrzati vaš rast i razvoj.

Natječaja ima različitih, s toga je bitno prepoznati pravi natječaj koji odgovara vašim potrebama. Ukoliko se vaši ciljevi jednaki ciljevima natječaja nema razloga imati odbojnosti od bespovratnih sredstava iz EU fondova, jer su vaši ciljevi i ciljevi natječaja jednaki. Negativni glasovi koji su čuju su većinom vezani za nedovoljno dobro i nerealno pripremljene projektne prijave, pripremljene tek toliko da se povuku sredstva iz bespovratnih fondova.

Stoga, ključno je pitanje, jesu li vam sredstva zaista potrebna i želite li sa istima transparentno raspolagati kako bi pozitivno utjecali na svoje poslovanje ili želite povući sredstva kako bi novac trošili nenamjenski i ne kako je navedeno u uputama natječaja. Mogućnosti EU fonda su ogromne te dva puta treba razmisliti o nekorištenju istih.

Sve informacije vezane oko EU fonda možete provjeriti na službenim stranicama Strukturnih fondova.

Želimo vam puno sreće u povlačenju bespovratnih potpora te se nadamo se da su vam ove informacije pomogle, a ukoliko vam zatrebaju dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju. Slobodno nas možete kontaktirati mailom ili pozivom ili poslati upit kroz kontakt formu.

 

Zatražite ponudu